16. ledna 2018

Úvodní slovo pro FP Info 2018/1


Když jsem byl malý kluk, chodili jsme na novoroční oběd k babičce na Vinohrady. Pamatuji si, že ve 12 hodin se pouštěla televize. Všichni sledovali novoroční projev prezidenta republiky.
Nevím, v jakém to bylo roce, ale pamatuji se na tváře generála Ludvíka Svobody a Gustáva Husáka. Všichni zaujatě poslouchali. Snažili se ze slov prezidenta pochopit, co se bude měnit a jaký bude ten další nový rok. Nevím, jak to poznali?
Nejvíc těm slovům asi rozuměl děda, protože je všem potom vysvětloval. S postupem času jsem novoroční projevy prezidentů přestal sledovat. Naposledy to byl novoroční projev prezidenta Václava Havla. Nevěřím, že jsou to oni, nebo jiní politici, kdo určuje, jaký bude ten nový rok.

Mnohem větší vliv na naše životy totiž mají korporace. Jsou to často ony, nebo za nimi stojící jednotlivci, kteří financují volební kampaně politických stran.
Udělal jsem si žebříček korporací, které budou nejvíce ovlivňovat můj život v roce 2018.
Patří k nim Apple, Google, Microsoft, T- Mobile, dodavatelé vody, plynu a el. energie, obchodní řetězce, výrobci aut a dalšího spotřebního zboží a i drobní podnikatelé v Praze v okolí naší kanceláře a domova. A nesmím zapomenout na poskytovatele internetu, internetových služeb a na e-shopy, jejichž role se rok od roku zvětšuje. Na to, jak se budou oni chovat, mají čeští politici ve většině případů jen malý vliv. Tedy pokud je třeba nedonutí zavedením EET, nebo jiným způsobem zavřít provozovnu.

Ptáte se tedy, jaký bude ten rok 2018 a kdo ho ovlivní, když ne politici?
V jedné české písničce se zpívá: "Jaký si to uděláš, takový to máš”.

Přeji Vám ať je pro Vás rok 2018 z pohledu osobního, pracovního a podnikatelského minimálně tak úspěšný, jako byl rok 2017.

Podnikání je poslání a posláním naší kanceláře je i v roce 2018 pomáhat podnikatelům s jejich podnikáním. Na největší novinky si sice musíme počkat až po schválení vlády parlamentem. Věřím, že jich pár bude. Tak jako každý rok budeme pro Vás monitorovat novinky z našeho pohledu podstatné a důležité.

Více v našem pravidelném newsletteru FP Info.
http://mailchi.mp/fucik/fp-info-1215953

Ing. Ivan Fučík
jednatel společnosti


Žádné komentáře:

Okomentovat